Londerzeelse hondenschool HV De Heide
 

                          

Werking en ontstaan van de school
   

Nieuwsberichten
Onze werking
Contact
Bestuur
Trainingsuren
Overzicht klassen
Instructeurs
Fotohoekje
Onze werking
Links
Activiteiten
Benodigdheden
Huish. reglement

 

In april 2009 werd onze club opgericht door een aantal enthousiaste hondenvrienden, die al jaren actief zijn in het hondenwereldje.

Voor vele mensen is hun hond hun troeteldier dat eerder als familielid dan als hond wordt beschouwd. Dit kan leiden tot asociaal gedrag, waardoor in sommige gevallen baas en hond het huis niet meer uit kunnen.

Grondige informatie vóór de aanschaf van een hond en gehoorzaamheidslessen met een consequente aanpak in een hondenschool zijn een "must". Hoe jonger een hond (vanaf 8weken) hoe beter. Deze periode is van cruciaal belang voor de inprenting en het aanleren van socialisatie.

Als jonge club groeien we jaar na jaar. Ons streefdoel is echter niet om een grote club te worden met heel veel leden. We proberen wel een club te zijn met een aangename, toffe sfeer onder "hondenvrienden", waar een gezellige babbel na de les in de kantine steeds mogelijk is.

Het doel is het verlenen van beloningsgerichte basisgehoorzaamheid (obedience) zonder dwang door middel van een hedendaagse aanpak van lesgeven: hond en baas vormen een team.

Een hond die graag voor en samen met het baasje werkt, daar gaan we voor!

Centraal staan wederzijds respect en vertrouwen. We geven de voorkeur aan kleinere klassen zodat elk team (geleider + hond) de nodige aandacht krijgt.

De lessen bestaan uit basisbevelen die gevarieerd en op een correcte manier worden aangeleerd.
We vullen aan met toestellen, eigen creativiteit en proberen u stap voor stap vordering te laten maken.
Een sterke dosis enthousiasme en werklust van zowel baas als hond is van belang.

En zeg nu zelf, een sociale hond waarmee je overal kan komen, geeft dat je geen enorme persoonlijke voldoening? Je viervoeter is ten slotte je beste vriend waarmee je jaren plezier kan beleven.

 

 

Veel succes met uw viervoeter